Ciuperca poate infecta pielea și unghiile picioarelor. O infecție fungică a pielii este, de asemenea, cunoscută sub numele de picior de atlet, care provoacă mâncărime, arsură și arsură.

Această infecție se poate răspândi la unghiile de la picioare dacă nu este tratată. Ambele tipuri de ciuperca piciorului sunt extrem de contagioase, atât în corpul dumneavoastră, cât și prin contactul cu alte persoane. Prin urmare, este necesară tratarea infecției și prevenirea reapariției acesteia.

Evitați contaminarea

Această infecție comună afectează pielea degetelor de la picioare și tălpi. Deoarece picioarele vin în contact cu podeaua folosită de multe persoane (acasă sau în instalații sportive), infecția se poate răspândi ușor și rapid. Nu împărțiți pantofii sau prosoapele cu nimeni. Evitați mersul desculț în vestiar, piscină publică, ploaie comunală sau sală de gimnastică.

Purtați un duș sau flip-pantofi până când infecția este vindecată. Păstrați rufele deoparte, astfel încât lucruri precum șosetele și lenjeria de pat să nu contamineze alte rufe. Păstrați suprafețele instalațiilor de baie ale casei curate. Purtați șosete curate și uscate în fiecare zi sau mai des (cum ar fi după ce ați jucat jocul), dacă este necesar.

Pentru cazuri ușoare, un medicament fără prescripție medicală poate fi un tratament eficient. Pentru cazuri mai severe, pot fi necesare medicamente pe bază de prescripție medicală. Aplicați unguent antifungic, spray, pulbere sau cremă. Luați medicamente fără prescripție medicală. Exemple butenafine (Lotrimin ultra), clotrimazol (Lotrimin AF), microni (decent, dama de companie, alte), terbinafina (Lamisil la), și tollgate (Tintin, Ting, altele) sunt incluse.

Pentru cazurile severe, luați un medicament pe bază de rețetă. Actualitate medicamente includ clotrimazol și micronazole; medicamente orale includ etraconazole (sporanox), fluconazol (diflucan) și terbinafina (Lamisil). Rețineți că aceste medicamente pe cale orală pot interfera cu alte medicamente, cum ar fi terapia antiacidă și anumite anticoagulante.

Încercați tratamentul patologic

Multe tratamente netradiționale sunt considerate eficiente pentru combaterea infecțiilor fungice ale pielii și unghiilor. Utilizați ulei de arbore de ceai, aplicați cu împachetări ușoare în zonele afectate de două până la trei ori pe zi – utilizați produse care sunt 100% ulei de arbore de ceai.

Aplicați extracte de semințe de struguri, despre care se crede că au proprietăți antifungice atunci când sunt utilizate la putere maximă – găsiți acest produs la un magazin specializat în produse alimentare naturale și produse de baie.

Evidențiați-vă picioarele infectate în lumina soarelui și în aer curat – purtați pantofi deschiși, cum ar fi sandale și păstrați-vă picioarele uscate și curate. Tratați cu usturoi, care conține compuși antifungici care sunt eficienți împotriva multor infecții fungice, inclusiv piciorul atletului. Zdrobiți bine câteva căței de usturoi, adăugați-le într-o baie de picioare și înmuiați piciorul timp de 30 de minute. Alternativ, amestecați usturoiul proaspăt tocat cu ulei de măsline și frecați-l pe zona afectată cu o bilă de bumbac.

Această infecție poate fi adusă prin piciorul atletului (tinea pedis) sau alte forme de contaminare, cum ar fi expunerea la locuri publice. Ciuperca prosperă, de asemenea, în medii calde și umede și poate pătrunde în corpul dvs. prin tăierea sau deschiderea între unghii și piele.

  • Nu împărțiți pantofii, șosetele sau prosoapele cu nimeni.
  • Evitați mersul desculț în vestiar, piscină publică, ploaie comunală sau sală de gimnastică.
  • Aruncați pantofii vechi care pot fi încă infectați cu ciuperci.
  • Spălați-vă mâinile cu săpun înainte de a atinge unghiile infectate, astfel încât acestea să se poată răspândi pe unghii fără oprire.

Păstrați picioarele uscate și curate

Păstrați-vă picioarele infectate uscate purtând pantofi cu picior deschis sau purtând șosete uscate și curate. Această infecție poate începe ușor, dar se poate răspândi într-o poziție mai incomodă. Ciuperca poate determina unghia să schimbe culoarea, să se descompună pe margine sau să devină neobișnuit de groasă.

Dacă devine deranjată, starea trebuie tratată. Încercați o cremă antifungică medicamentoasă antifungică după înmuiere în apă caldă care se freacă în unghie. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru medicamente pe bază de rețetă orală care trebuie luate timp de șase până la 12 săptămâni cu tratament antifungic topic.

Încercați tratamentul patologic. Unele tratamente netradiționale sunt eficiente în tratarea ciupercilor unghiilor la unele persoane. Utilizați ulei de arbore de ceai de două până la trei ori pe zi într – un strat ușor pentru unghiile afectate-utilizați produse care sunt 100% ulei de arbore de ceai. Aplicați extract de șarpe, un tratament care sa dovedit adesea eficient ca incinerare antifungică tradițională.

Vizitați site-ul web educațional Mayo Clinic sursa x sursă de încredere de la unul dintre cele mai importante spitale din întreaga lume. Înmuiați unghiile infectate în syrk alb, care are proprietăți antibacteriene naturale. După depunerea unghiei (pentru a evidenția o suprafață proaspătă), puneți oțetul la putere maximă de 2-2 ori pe zi timp de câteva săptămâni cu o cârpă, o minge de bumbac sau un tampon de bumbac.

Spălați-vă picioarele cu săpun antibacterian și uscați-le bine, în special între degetele de la picioare. Utilizați prosoape curate de fiecare dată pentru a evita reining în prosoape murdare. Aplicați pulbere antifungică pentru picior între picior și picior. Tăiați unghiile scurte și păstrați-le curate, în special în cazurile de ciupercă Tonel.